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Watercrafts  

Frequently Asked Questions (FAQs) 

 
1. Q. Can I park a boat on the street in Prince George’s County? 

A. No. As of May 23, 2025, pursuant to County Council Bill CB-002-2025, watercrafts are 
prohibited from parking on public streets, roads, highways, and rights of way within the 
County.   

 
2. Q. What is considered watercraft under the law? 

A. A watercraft is any vehicle or device which may transport a person on water and shall 
be identified as, but not limited to: 

i. Bass Boats;  
ii. Fishing Boats;  

iii. Cabin Cruisers;  
iv. Inflatable Boats;  
v. Pontoon Boats;  

vi. Deck Boats;  
vii. Runabouts:  

viii. Dinghies;  
ix. Any other personally or corporately owned and operated vehicle designed to 

traverse water; and  
x. Any vehicle designed to traverse water that is parked on a trailer displaying 

valid registration, invalid registration, or no registration. 

3.  Q. Where can I park a watercraft? 
A. Watercraft may be parked on private property, such as in driveways, carports,  

garages. Residents may also explore marinas in Prince George’s County. For more  
information, visit: https://www.waterwayguide.com/directory/marina/maryland/prince-
georges-county. 

 
4.  Q. Is watercraft parking enforcement limited to certain times?  

A. No, enforcement will be twenty-four (24) hours a day, seven (7) days a week. 
 

5. Q. What happens if someone parks a watercraft in violation of the law? 
A. The owner will be issued a warning notice notifying the owner to remove it from County  
public streets,  roads, highways, or rights-of-way within seventy-two (72) hours.  Failure 
to comply will result in the following penalties: 

 
i. A two hundred and fifty dollar ($250) fine for the first offense; 

ii. A five hundred dollar ($500) fine for each subsequent citation issued. 
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Each violation shall be considered a separate offense and eligible for a separate citation   
twenty- four (24) hours after the last citation was issued. Watercraft that has not been 
removed after the second violation is subject to impoundment and related fees. 

 
6.  Q. Can a watercraft be considered an abandoned vehicle under County law? 

A. Yes,  watercraft may be considered an abandoned vehicle pursuant to Section 26-162 of 
the County Code and may be subject to impoundment, related tow and impoundment fines, 
and to the following fines:  

i. one hundred dollars ($100) for a first violation; 
ii. five hundred dollars ($500) for a second violation; and 

iii. one thousand dollars ($1,000) for each additional violation.  

 Any person issued a citation for an abandoned vehicle violation may be subject to criminal   
 prosecution under Maryland Code, Criminal Law §10-110 for illegal dumping. 

 
7.  Q. How can I find out where my watercraft was towed? 

A. All impounded abandoned vehicles are reported to the County police dispatch. For 
information about an impounded vehicle, call 3-1-1, or visit  

            http://towinquiry.princegeorgescountymd.gov/. 
 
 
8.  Q. What happens if I don’t reclaim my impounded watercraft? 

A. Failure to reclaim the watercraft within 21 calendar days from the date of 
impoundment will be considered a waiver by the owner or any secured party of all rights, 
title, and interest in the watercraft, and it will be subject to demolition. 

 
 
9. Q.  How can I report a violation? 

A. Violations can be reported through PGC311, the County’s centralized service request 
system, using the following options: 

i. Online: www.princegeorgescountymd.gov/PGC311 
ii. PGC311 Mobile App: Available for iOS and Android 

iii. By Phone: Call 3-1-1 (Monday–Friday, 7:00 a.m. – 7:00 p.m.) 
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